TRENCACAMES I CURSA DELS NASSOS

Mercè Tusell
podi-femeni

TRENCACAMES

Primera cursa de la pretemporada, al costat de casa, ja l’havia fet els dos anys anteriors i tenia ganes de començar a agafar ritme de competició. Son 15km ràpids però com diu el nom de la cursa, molt trencacames amb repetxons curts però que es fan durs.  Surto i em coloco en posicions capdevanteres,  veig que falten algunes corredores i aprofito per situar-me 1ª, veig a la Reme  Carrasco i anem fent juntes, m’escapo a algun tros, però reservo a les pujades i m’atrapa, la cursa es llargueta i guardo per el  final, tret de una última pujada es ràpid i baixant. He fet més planer que trail últimament i es on aprofito per escapar-me, tot i que els 2-3 dies següents pago car apretar baixant.

No hi ha descans, semana dura i dimecres a pistes que ja toca després d’uns mesos, les series surten bastant bé i encaro La Cursa dels Nassos amb esperança. La mateixa semana ja no surten tant bé, descanso 2 dies abans i l’últim dia de l’any ja va sent una  tradició  fer aquesta cursa, i començar a agafar bon ritme, és l´última cursa de l´any però per mi és com la primera.

CURSA DELS NASSOS

Escalfament justet, dinar potser també justet 4h abans, penso que agafaré flato abans de començar però no, una bona gentada i em situo al meu calaix però darrere,  xiulent la sortida i vaig entremig la gent del c.n.caldes que van marcant ritme, els primers km aprop el peacer de 37 però es va escapant, es realment agonic un 10km, no miro gaire el garmin, vaig justa pero controlant, la diagonal es fa llarga aguanto ritme pero no puc mes, gir cap a meta que ja no em queden forces per esprintar, es el quiero y no puedo. Vaig veient 37…vaaa sprint final…just paso l´arc de meta al canvi de 37-38 s’em ha escapat pero no estamos tant mal, a 12 seg de la MMP amb un temps real de 37.50min.  Arribo bufant molt, però recupero molt ràpid, les hores següents i el dia següent amb bona recuperació.